Sült szarvascomb
Szarvas Vadhús ételek

Sült szarvascomb

Sült szarvascomb recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 240 perc.

A sült szarvascomb az egyik legízletesebb étel, amelyet vadászok készítenek. A comb húsának szaftos, ízes és egészséges jellege az emberek számára mindig vonzóvá teszi. Ez az élelmiszer nem csak finom, hanem egészséges is, mert alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú.

Sült szarvascomb

Sült szarvascomb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült szarvascomb.
4.17 Értékelés 12 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 3 hours 30 perc
Teljes idő 4 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 390 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Sütés előtt 3 nappal bepácolom a húst. A szalonnát felvágom vékony csíkokra és megtűzdelem a szépen megtisztított húst, majd egy tálba teszem. A sárgarépát és a hagymát felkarikázom, hozzáadom a só kivételével a fűszereket, felöntöm 1 1/2 vízzel az ecettel és összeforralom. Még forrón a húsra öntöm.
  • Amikor kihűlt fedőt teszek rá és a hűtőbe teszem. Naponta megforgatom.
  • Végül a nagy teflonedényben felforrósítom a zsírt, közben lecsepegtem a pácból kivett húst, megsózom és minden oldalán pirosra sütöm. A pácléből öntök alá egy keveset és néha forgatva puhára párolom. Ha elfőtte a levet, apánként pótlom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sült szarvascomb-hoz!

Nutrition

Kalória: 390kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 44gZsír: 21gTelített zsír: 8gKoleszterin: 175mgNátrium: 273mgKálium: 673mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1303IUVitamin C: 3mgKalcium: 26mgVas: 7mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 10 854, mai nézettség: 8 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating