Sült szarvascomb recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 240 perc.
Sült szarvascomb
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült szarvascomb.
Hozzávalók
- 1,5 kg szarvascomb
- 10 dkg szalonna
- 1 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 1 dl tárkonyecet
- 2 evőkanál zsír
- só
- bors
- babérlevél
- kömény
Elkészítés
- Sütés előtt 3 nappal bepácolom a húst. A szalonnát felvágom vékony csíkokra és megtűzdelem a szépen megtisztított húst, majd egy tálba teszem. A sárgarépát és a hagymát felkarikázom, hozzáadom a só kivételével a fűszereket, felöntöm 1 1/2 vízzel az ecettel és összeforralom. Még forrón a húsra öntöm.
- Amikor kihűlt fedőt teszek rá és a hűtőbe teszem. Naponta megforgatom.
- Végül a nagy teflonedényben felforrósítom a zsírt, közben lecsepegtem a pácból kivett húst, megsózom és minden oldalán pirosra sütöm. A pácléből öntök alá egy keveset és néha forgatva puhára párolom. Ha elfőtte a levet, apánként pótlom.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sült szarvascomb-hoz!
Nutrition
Kalória: 390kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 44gZsír: 21gTelített zsír: 8gKoleszterin: 175mgNátrium: 273mgKálium: 673mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1303IUVitamin C: 3mgKalcium: 26mgVas: 7mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 8 040, mai nézettség: 17 )