Sült szarvascomb
Szarvas Vadhús ételek

Sült szarvascomb

Sült szarvascomb recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 240 perc.

Sült szarvascomb

Sült szarvascomb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült szarvascomb.
4.23 Értékelés 9 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 3 óra 30 perc
Teljes idő 4 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 390 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Sütés előtt 3 nappal bepácolom a húst. A szalonnát felvágom vékony csíkokra és megtűzdelem a szépen megtisztított húst, majd egy tálba teszem. A sárgarépát és a hagymát felkarikázom, hozzáadom a só kivételével a fűszereket, felöntöm 1 1/2 vízzel az ecettel és összeforralom. Még forrón a húsra öntöm.
  • Amikor kihűlt fedőt teszek rá és a hűtőbe teszem. Naponta megforgatom.
  • Végül a nagy teflonedényben felforrósítom a zsírt, közben lecsepegtem a pácból kivett húst, megsózom és minden oldalán pirosra sütöm. A pácléből öntök alá egy keveset és néha forgatva puhára párolom. Ha elfőtte a levet, apánként pótlom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sült szarvascomb-hoz!

Nutrition

Kalória: 390kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 44gZsír: 21gTelített zsír: 8gKoleszterin: 175mgNátrium: 273mgKálium: 673mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1303IUVitamin C: 3mgKalcium: 26mgVas: 7mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 8 040, mai nézettség: 17 )