Sült szarvascomb recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 240 perc.
A sült szarvascomb az egyik legízletesebb étel, amelyet vadászok készítenek. A comb húsának szaftos, ízes és egészséges jellege az emberek számára mindig vonzóvá teszi. Ez az élelmiszer nem csak finom, hanem egészséges is, mert alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú.
Sült szarvascomb
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült szarvascomb.
Hozzávalók
- 1,5 kg szarvascomb
- 10 dkg szalonna
- 1 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 1 dl tárkonyecet
- 2 evőkanál zsír
- só
- fekete bors őrölt
- babérlevél
- kömény
Elkészítés
- Sütés előtt 3 nappal bepácolom a húst. A szalonnát felvágom vékony csíkokra és megtűzdelem a szépen megtisztított húst, majd egy tálba teszem. A sárgarépát és a hagymát felkarikázom, hozzáadom a só kivételével a fűszereket, felöntöm 1 1/2 vízzel az ecettel és összeforralom. Még forrón a húsra öntöm.
- Amikor kihűlt fedőt teszek rá és a hűtőbe teszem. Naponta megforgatom.
- Végül a nagy teflonedényben felforrósítom a zsírt, közben lecsepegtem a pácból kivett húst, megsózom és minden oldalán pirosra sütöm. A pácléből öntök alá egy keveset és néha forgatva puhára párolom. Ha elfőtte a levet, apánként pótlom.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sült szarvascomb-hoz!
Nutrition
Kalória: 390kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 44gZsír: 21gTelített zsír: 8gKoleszterin: 175mgNátrium: 273mgKálium: 673mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1303IUVitamin C: 3mgKalcium: 26mgVas: 7mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 10 854, mai nézettség: 8 )