Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 100 perc.
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással.
Hozzávalók
- 1 kg őzgerinc filé
- 40 dkg libamáj
- 1 evőkanál színesbors
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 dl olíva olaj
- 4 szelet rozskenyér
- 30 dkg feketeszeder
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál méz
- 40 dkg spenótlevél
- 2 evőkanál vaj
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színes borsból készült páccal.
- Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfényezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbe pirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
- Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.
- A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.
- Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással-hoz!
Nutrition
Kalória: 1086kcalSzénhidrát: 78gFehérje: 87gZsír: 45gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 530mgNátrium: 1437mgKálium: 1176mgÉlelmi rost: 13gCukor: 17gVitamin A: 40744IUVitamin C: 49mgKalcium: 263mgVas: 37mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 492, mai nézettség: 2 )