Go Back
+ servings
Elegánsan tálalt főétel, amely rozskenyér krutonokra helyezett spenótlevelekkel, szeletelt őzgerinccel és libamáj szeletekkel, mézes szedermártással díszítve, friss szederekkel körítve.

Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1086 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg őzgerinc filé
  • 40 dkg libamáj
  • 1 evőkanál színesbors
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl olíva olaj
  • 4 szelet rozskenyér
  • 30 dkg feketeszeder
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • 40 dkg spenótlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színes borsból készült páccal.
  • Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfényezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbe pirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
  • Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.
  • A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.
  • Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással-hoz!

Tápérték

Kalória: 1086kcalSzénhidrát: 78gFehérje: 87gZsír: 45gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 530mgNátrium: 1437mgKálium: 1176mgÉlelmi rost: 13gCukor: 17gVitamin A: 40744IUVitamin C: 49mgKalcium: 263mgVas: 37mg
Keyword Dijoni mustár, fekete bors, Feketeszeder, Libamáj, Mézes szedermártás, Olívaolaj, Őzgerinc, Rozskenyér, só, Spenótlevél, Vaj, Vörösbor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!