Vendégváró szelet: Az ideális vendégváró desszert
Vendégváró szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
A sütemény mindig jó választás, ha valami finom édességre vágyunk, legyen az reggeli, délutáni nasiként vagy desszertként az ebéd vagy vacsora után. Azonban ha vendégeket várunk, akkor szeretnénk, ha az édesség nemcsak finom, de mutatós is lenne. A Vendégváró szelet sütemény éppen ilyen. Egy igazi vendégváró desszert, amely garantáltan elnyeri majd a vendégek tetszését.
Vendégváró szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vendégváró szelet.
Hozzávalók
a barna laphoz:
a krémhez:
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
a lapok meglocsolásához:
- rumos szirup
Elkészítés
- Mindkét tésztát ugyanabban a tepsiben süssük meg.
- Az első tészta anyagait összegyúrjuk, lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, 26 x 36 cm-tepsi hátán 180 fokon, 8 perc alatt, megsütjük. Figyelni kell, mert ha túl sütjük kiszáradnak a lapok.
- A második tésztához: 4 tojás sárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral, 10 evőkanál vízzel, hozzáteszünk egy kevés szódabikarbónát, 10 evőkanál lisztet, és a 4 tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben 180 fokon szép rózsaszínűre megsütjük.
- A krémhez a 4 dl tejből, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukorból pépet főzünk, állandó keverés mellett kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a vaníliás pépet.
- Az egyik barna lapot meglocsoljuk rumos sziruppal, rákenjük a krém felét, ráigazítjuk a piskótalapot erre a többi krémet, befedjük az ugyancsak meglocsolt barna lappal.
- Az összeállított tésztára ráteszünk egy súlyos deszkát, és kissé megnyomva összeigazítjuk a tésztát.
- Másnapig hűvös helyen tároljuk,aztán bevonjuk csokimázzal.
- 3 kanál felforrósított tejhez hozzáteszünk 20 dkg porcukrot, 3 kanál olajat, vagy diónyi vajat, 2 evőkanál kakaót, és jól kikeverjük. Rákenjük a tésztára, szépen elsimítjuk, vagy bevonhatjuk olvasztott csokival.
Megjegyzés
Tálalás:
A Vendégváró szelet süteményt legjobb hidegen tálalni, így a csokoládémáz és a krém is jobban érvényesül. Ha vendégeket várunk, akkor egy szeletet érdemes kisebb falatkákra vágni, hogy mindenki kedvére fogyaszthassa. A süteményt szép tálra helyezhetjük, majd köré tehetünk gyümölcsöket, például szamócát, és egy kis mentalevelet is díszíthetünk vele. Jó étvágyat a Vendégváró szelet-hez!Nutrition
Kalória: 1113kcalSzénhidrát: 130gFehérje: 15gZsír: 61gTelített zsír: 37gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 2gKoleszterin: 289mgNátrium: 560mgKálium: 270mgÉlelmi rost: 2gCukor: 79gVitamin A: 1992IUKalcium: 146mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 11 169, mai nézettség: 1 )