Bécsi szelet
Húsételek Marha

Bécsi szelet

Bécsi szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Bécsi szelet

Bécsi szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bécsi szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Osztrák
Mennyiség 4 főre
Kalória 394 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg borjuhús
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. A szeletek szélét 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy ujjnyi zsírt forrósítunk (legjobb, ha fele olajjal keverjük).
  • A szeleteket belemártjuk a lisztbe, felvert tojásba és morzsába úgy, hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. A megmártott szeleteket beletesszük a forró zsiradékba és lefedjük. Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra, sütjük, most már fedő nélkül.
  • A megsült szeleteket tálra rakjuk és tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
  • Pirított vagy hasábburgonyával, salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bécsi szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 394kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 37gZsír: 20gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 199mgNátrium: 508mgKálium: 613mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 119IUKalcium: 44mgVas: 3mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 49, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating