Szarvaskolbász recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 180 perc.
Szarvaskolbász
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvaskolbász.
Hozzávalók
- 10 kg szarvascomb
- 2.5 kg sertéshús
- 2.5 kg szalonna sertés
- 30 dkg só
- 22.5 dkg édes fűszerpaprika
- 7.5 dkg csípős fűszerpaprika
- 2.5 dkg fekete bors
- 2.5 dkg fehérbors
- 2.5 dkg kömény őrölt
- 15 dkg fokhagyma
- 1.5 teáskanál nátrium-benzoát
- 20 m sertésbél sózott
Elkészítés
- A húsokat és a zsírszalonnát csíkokra vágjuk, majd nagy lyukú darálón ledaráljuk.
- Az így kapott darálthúst összekeverjük a kétféle paprikával, a többi fűszerrel, a zúzott fokhagymával, a sóval, valamint a nátrium-benzoáttal. (Pikánsabbá tehetjük még a masszát 2-3 citrom reszelt héjával, illetve 40-50 dkg szárított paradicsom aprítékának hozzákeverésével.)
- 24 órán át pihentetjük a bekevert kolbászhúst, majd jó szorosan betöltjük az előzőleg beáztatott és kimosott sertésbélbe.
- Az így elkészített kolbászokat hideg füstön 2-3 napig füstöljük, majd hűvös száraz helyen tároljuk fogyasztásig.
- Füstölés nélkül sütve vagy főzve, frissen is fogyasztható különböző köretekkel a savanyúkáposztától a polentáig.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szarvaskolbász-hoz!
Nutrition
Kalória: 554kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 37gZsír: 44gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 169mgNátrium: 1690mgKálium: 550mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 67IUVitamin C: 5mgKalcium: 22mgVas: 5mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 5 524, mai nézettség: 1 )