Szarvaskolbász
Szarvas Vadhús ételek

Szarvaskolbász

Szarvaskolbász recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 180 perc.

Szarvaskolbász

Szarvaskolbász

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvaskolbász.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 3 óra
Teljes idő 3 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 75 főre
Kalória 554 kcal

Hozzávalók
  

  • 10 kg szarvascomb
  • 2.5 kg sertéshús
  • 2.5 kg szalonna sertés
  • 30 dkg
  • 22.5 dkg édes fűszerpaprika
  • 7.5 dkg csípős fűszerpaprika
  • 2.5 dkg fekete bors
  • 2.5 dkg fehérbors
  • 2.5 dkg kömény őrölt
  • 15 dkg fokhagyma
  • 1.5 teáskanál nátrium-benzoát
  • 20 m sertésbél sózott

Elkészítés
 

  • A húsokat és a zsírszalonnát csíkokra vágjuk, majd nagy lyukú darálón ledaráljuk.
  • Az így kapott darálthúst összekeverjük a kétféle paprikával, a többi fűszerrel, a zúzott fokhagymával, a sóval, valamint a nátrium-benzoáttal. (Pikánsabbá tehetjük még a masszát 2-3 citrom reszelt héjával, illetve 40-50 dkg szárított paradicsom aprítékának hozzákeverésével.)
  • 24 órán át pihentetjük a bekevert kolbászhúst, majd jó szorosan betöltjük az előzőleg beáztatott és kimosott sertésbélbe.
  • Az így elkészített kolbászokat hideg füstön 2-3 napig füstöljük, majd hűvös száraz helyen tároljuk fogyasztásig.
  • Füstölés nélkül sütve vagy főzve, frissen is fogyasztható különböző köretekkel a savanyúkáposztától a polentáig.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szarvaskolbász-hoz!

Nutrition

Kalória: 554kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 37gZsír: 44gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 169mgNátrium: 1690mgKálium: 550mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 67IUVitamin C: 5mgKalcium: 22mgVas: 5mg
Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 838, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating