Őzborda alabárdos módra recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Őzborda alabárdos módra
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzborda alabárdos módra.
Hozzávalók
- 4 szelet őzborda kicsontozott
- 10 dkg ananászbefőtt
- 10 dkg őszibarackbefőtt
- 15 dkg gomba erdei
- 10 dkg sonka füstölt, főtt
- 1 dl tejszín
- só
- vaj
Elkészítés
- Az őzbordákat kiveregetjük, sóval bedörzsöljük és vajon mindkét oldalát ropogósra sütjük. A serpenyőből kivéve, melegen tartjuk.
- A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát is. Végül belekeverjük a lecsöpögtetett, feldarabolt ananász- és őszibarackbefőttet is.
- Felöntjük a tejszínnel, ha szükséges, megsózzuk és összeforraljuk. Visszatesszük a hússzeleteket és átmelegítjük.
- Hagymás-fahéjas rizzsel és burgonyafánkkal kínáljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Őzborda alabárdos módra-hoz!
Tápérték
Kalória: 575kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 74gZsír: 26gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 313mgNátrium: 985mgKálium: 1026mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 588IUVitamin C: 15mgKalcium: 49mgVas: 10mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 147, mai nézettség: 1 )