Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mexikói chilis bab
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mexikói chilis bab.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
35
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
678
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
sertéshús
darált
1
db
vörösbab
konzerv
1
db
kukorica
konzerv
1
db
vöröshagyma
2
db
sűrített paradicsom
1
csomag
chilis bab fűszer
zsír
só
cukor
Elkészítés
Először is, vágd apróra a vöröshagymát.
Egy serpenyőben vagy fazékban melegíts egy kevés zsírt közepes lángon, majd pirítsd meg benne a hagymát, amíg aranyszínűre nem válik.
Add hozzá a darált sertéshúst, és keverd össze a hagymával. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd főzd addig, amíg a hús szép barna színt nem kap.
Amikor a hús már szinte kész, add hozzá a vörösbabot és a kukoricát. Ne öntsd bele a babkonzerv levét, csak a tartalmát.
Keverd össze az összetevőket, majd hagyd majdnem készre sülni.
Most jön a chilis bab fűszer csomag. Keverd hozzá a húsos keverékhez, majd adagold hozzá a sűrített paradicsomot.
Ha az étel kissé savanykás, tehetsz hozzá egy kis cukrot az íz korrigálása érdekében.
Végül, hígítsd fel vízzel az ételt, és forrald össze az összes hozzávalót.
Tálald friss, ropogós kenyérrel, hogy felszívja az ízeket.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Jó étvágyat a Mexikói chilis bab-hoz!
Tápérték
Kalória:
678
kcal
Szénhidrát:
47
g
Fehérje:
33
g
Zsír:
41
g
Telített zsír:
15
g
Többszörösen telítetlen zsír:
5
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
18
g
Koleszterin:
102
mg
Nátrium:
384
mg
Kálium:
1022
mg
Élelmi rost:
10
g
Cukor:
7
g
Vitamin A:
275
IU
Vitamin C:
10
mg
Kalcium:
55
mg
Vas:
5
mg
Keyword
egytálétel
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!