Go Back
+ servings
Mexikói chilis bab

Mexikói chilis bab

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mexikói chilis bab.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 678 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg sertéshús darált
  • 1 db vörösbab konzerv
  • 1 db kukorica konzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sűrített paradicsom
  • 1 csomag chilis bab fűszer
  • zsír
  • cukor

Elkészítés
 

  • Először is, vágd apróra a vöröshagymát.
  • Egy serpenyőben vagy fazékban melegíts egy kevés zsírt közepes lángon, majd pirítsd meg benne a hagymát, amíg aranyszínűre nem válik.
  • Add hozzá a darált sertéshúst, és keverd össze a hagymával. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd főzd addig, amíg a hús szép barna színt nem kap.
  • Amikor a hús már szinte kész, add hozzá a vörösbabot és a kukoricát. Ne öntsd bele a babkonzerv levét, csak a tartalmát.
  • Keverd össze az összetevőket, majd hagyd majdnem készre sülni.
  • Most jön a chilis bab fűszer csomag. Keverd hozzá a húsos keverékhez, majd adagold hozzá a sűrített paradicsomot.
  • Ha az étel kissé savanykás, tehetsz hozzá egy kis cukrot az íz korrigálása érdekében.
  • Végül, hígítsd fel vízzel az ételt, és forrald össze az összes hozzávalót.
  • Tálald friss, ropogós kenyérrel, hogy felszívja az ízeket.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Jó étvágyat a Mexikói chilis bab-hoz!

Tápérték

Kalória: 678kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 33gZsír: 41gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gKoleszterin: 102mgNátrium: 384mgKálium: 1022mgÉlelmi rost: 10gCukor: 7gVitamin A: 275IUVitamin C: 10mgKalcium: 55mgVas: 5mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!