Go Back
+ servings
Három porcukorral meghintett szalagos fánk baracklekvárral a közepén, tálalva egy fehér tányéron.

Szalagos fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szalagos fánk.
4.74 Értékelés 15 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 6 perc
Teljes idő 26 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 966 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Langyosítsd össze a tejet és a vajat, keverj hozzá egy teáskanál cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt.
  • A lisztben keverd el a sót.
  • Habosra keverd a porcukrot a tojássárgákkal, majd add hozzá a rumot is.
  • Dolgozd össze a tésztát, és alaposan dagaszd ki. A tészta viszonylag lágy kell, hogy legyen. Lefedve hagyd duplájára kelni.
  • Lisztezett nyújtólapon nyújtsd ki 1-1,5 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki.
  • Takard le a fánkokat konyharuhával és hagyd őket fél órán át kelni.
  • Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben.
  • Helyezd a fánkokat a megkelt felükkel lefelé a forró olajba. Ügyelj rá, hogy ne tegyél túl sokat egyszerre.
  • Fedő alatt süsd a fánkokat 1-2 percig.
  • Szűrőkanállal fordítsd meg őket, majd fedő nélkül süsd további 1-2 percig.
  • Emeld ki a fánkokat az olajból, és helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
  • Porcukorral meghintve, sárgabaracklekvárral kínáld.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szalagos fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 966kcalSzénhidrát: 152gFehérje: 23gZsír: 30gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 349mgKálium: 396mgÉlelmi rost: 5gCukor: 47gVitamin A: 635IUVitamin C: 2mgKalcium: 142mgVas: 7mg
Keyword Baracklekvár, Családi Recept, desszert, Élesztős tészta, Hagyományos ízek, kelt tészta, Magyar konyha, Porcukor, Rum, Szalagos fánk, Tejes tészta, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!