szilvalekvárízlés szerint változtatható és gyümölcsdarabokat is tartalmazhat,
étcsokoládé
kókuszreszelékízlés szerint változtatható.
Elkészítés
A lisztet, a tojásokat és a tejet egy tálban összekeverjük és hozzá adunk annyi szódavizet, hogy a massza tejszín állagú legyen. A keverés során bele tesszük az olajat és a sót is, majd csomómentesre keverjük.
A palacsintasütőben egy evőkanál olajat felforrósítunk, majd a masszát kisebb merőkanálnyi adagokban, a sütőben egyenletesen eloszlatva, mindkét oldalát világos barnára sütjük.
A sült palacsintákat a lekvárral megkenve egymásra helyezzük, tetejére gőz fölött felolvasztott étcsokoládét öntünk és kókusz reszelékkel megszórjuk (ez utóbbi fahéjas-dió reszelékkel is helyettesíthető, így a szilvalekvárral keveredve még markánsabb íz érhető el).
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szilvalekváros rakott palacsinta-hoz!