Go Back
+ servings
Szilvalekváros rakott palacsinta

Szilvalekváros rakott palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvalekváros rakott palacsinta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 453 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 2 csípet
  • szódavíz
  • szilvalekvár ízlés szerint változtatható és gyümölcsdarabokat is tartalmazhat,
  • étcsokoládé
  • kókuszreszelék ízlés szerint változtatható.

Elkészítés
 

  • A lisztet, a tojásokat és a tejet egy tálban összekeverjük és hozzá adunk annyi szódavizet, hogy a massza tejszín állagú legyen. A keverés során bele tesszük az olajat és a sót is, majd csomómentesre keverjük.
  • A palacsintasütőben egy evőkanál olajat felforrósítunk, majd a masszát kisebb merőkanálnyi adagokban, a sütőben egyenletesen eloszlatva, mindkét oldalát világos barnára sütjük.
  • A sült palacsintákat a lekvárral megkenve egymásra helyezzük, tetejére gőz fölött felolvasztott étcsokoládét öntünk és kókusz reszelékkel megszórjuk (ez utóbbi fahéjas-dió reszelékkel is helyettesíthető, így a szilvalekvárral keveredve még markánsabb íz érhető el).

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szilvalekváros rakott palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 453kcalSzénhidrát: 65gFehérje: 12gZsír: 15gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 65mgNátrium: 332mgKálium: 355mgÉlelmi rost: 4gCukor: 10gVitamin A: 248IUVitamin C: 1mgKalcium: 143mgVas: 5mg
Keyword palacsinta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!