Szilvalekváros rakott palacsinta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Szilvalekváros rakott palacsinta
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet, a tojásokat és a tejet egy tálban összekeverjük és hozzá adunk annyi szódavizet, hogy a massza tejszín állagú legyen. A keverés során bele tesszük az olajat és a sót is, majd csomómentesre keverjük.
- A palacsintasütőben egy evőkanál olajat felforrósítunk, majd a masszát kisebb merőkanálnyi adagokban, a sütőben egyenletesen eloszlatva, mindkét oldalát világos barnára sütjük.
- A sült palacsintákat a lekvárral megkenve egymásra helyezzük, tetejére gőz fölött felolvasztott étcsokoládét öntünk és kókusz reszelékkel megszórjuk (ez utóbbi fahéjas-dió reszelékkel is helyettesíthető, így a szilvalekvárral keveredve még markánsabb íz érhető el).
Megjegyzés
Jó étvágyat a Szilvalekváros rakott palacsinta-hoz!
Tápérték
Kalória: 453kcalSzénhidrát: 65gFehérje: 12gZsír: 15gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 65mgNátrium: 332mgKálium: 355mgÉlelmi rost: 4gCukor: 10gVitamin A: 248IUVitamin C: 1mgKalcium: 143mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 212, mai nézettség: 1 )