Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat és a vizet. Gyúrd össze őket, hogy egy nem túl kemény tésztát kapj. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet vagy lisztet, hogy megfelelő állagú legyen.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra egy lisztezett felületen.
Egy derelyevágóval vagy éles késsel vágj ki négyszögletű formákat a tésztából.
Minden tésztadarabra helyezz egy kis szilvalekvárt a közepébe.
A két szemben lévő sarkát összefogod, hogy háromszög alakot kapj. A széleit óvatosan nyomkodd össze ujjaddal, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben.
Forralj fel egy nagyobb fazék vizet, majd óvatosan helyezd bele a barátfüleket.
Főzd őket kb. 5-7 percig, vagy amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
Közben egy serpenyőben olvassz meg némi vajat és pirítsd meg benne a zsemlemorzsát aranybarnára.
Ha a barátfülek kész, szedd ki őket egy szűrőkanállal, csepegtesd le, majd helyezd tálra.
Szórd meg őket a vajban pirított zsemlemorzsával és, ha szeretnéd, fahéjas cukorral is.