Go Back
+ servings
Barátfüle: Fehér tányéron tálalt, aranybarna, vajban pirított zsemlemorzsával megszórt barátfülek, amelyek egy kék-fehér kockás abroszon pihennek.

Barátfüle

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Barátfüle.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 769 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat és a vizet. Gyúrd össze őket, hogy egy nem túl kemény tésztát kapj. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet vagy lisztet, hogy megfelelő állagú legyen.
  • Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra egy lisztezett felületen.
  • Egy derelyevágóval vagy éles késsel vágj ki négyszögletű formákat a tésztából.
  • Minden tésztadarabra helyezz egy kis szilvalekvárt a közepébe.
  • A két szemben lévő sarkát összefogod, hogy háromszög alakot kapj. A széleit óvatosan nyomkodd össze ujjaddal, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben.
  • Forralj fel egy nagyobb fazék vizet, majd óvatosan helyezd bele a barátfüleket.
  • Főzd őket kb. 5-7 percig, vagy amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
  • Közben egy serpenyőben olvassz meg némi vajat és pirítsd meg benne a zsemlemorzsát aranybarnára.
  • Ha a barátfülek kész, szedd ki őket egy szűrőkanállal, csepegtesd le, majd helyezd tálra.
  • Szórd meg őket a vajban pirított zsemlemorzsával és, ha szeretnéd, fahéjas cukorral is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Barátfüle-hez!

Tápérték

Kalória: 769kcalSzénhidrát: 152gFehérje: 23gZsír: 6gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 402mgKálium: 262mgÉlelmi rost: 6gCukor: 4gVitamin A: 119IUKalcium: 124mgVas: 9mg
Keyword Barátfüle, Dagasztás, desszert, Fahéjas cukor, Formázás, Főzés, Liszt, Magyar konyha, Nyújtás, Pirítás, Szilvalekvár, tojás, Töltelék, Víz, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!