Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 25x20 cm-es tepsit, és felmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojásfehérjét keményre verjük a sóval és a cukor 2/3-val.
A tojássárgáját a vízzel és a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
Összekeverjük a lisztet, kakaót, szódabikarbónát. Adjuk a tojássárgájához, két evőkanálnyi tojásfehérjehabbal együtt, majd összekeverjük A fennmaradó tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk.
kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután még 10 percig hagyjuk a sütőben hűlni, aminek ajtaját résnyire nyitjuk. Ezután kiszedjük, és ha teljesen kihűlt félbevágjuk.
A krémhez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a harmadát a megolvasztott csokoládéba keverjük.
A zselatint pár evőkanál vízben feloldjuk, és felmelegítjük. (Nem kell felforralni!)
A zselatint a csokihoz keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a maradék tejszínhabot. Az egyik piskótalapon eloszlatjuk a krémet.
A mázhoz a csokit az olajjal gőz fölött felolvasszuk, és a másik piskótalapon eloszlatjuk. Ha megdermedt előre felkockázzuk, mert így könnyebb lesz később elvágni a sütit.