Go Back
+ servings
Baconbe csavart sertésszűzpecsenye szeletek, kívül ropogós baconnal, mellé tálalva petrezselymes burgonya körettel, egy barna tányéron.

Baconbe csavart szűzpecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baconbe csavart szűzpecsenye.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 651 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg sertésszűz
  • 15 dkg bacon füstölt
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál fekete bors őrölt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl fehérbor száraz

Elkészítés
 

  • Először távolítsa el a szűzpecsenye hártyáit. Vágja 3 cm vastag szeletekre.
  • Sózza meg enyhén a hússzeleteket, majd tekerje be őket baconnel és rögzítse fogpiszkálóval. Óvatosan nyomkodja meg egy kicsit.
  • Egy olívaolaj és vaj keverékében süssön rá kérget a húsra. Sütés közben szórja meg mindkét oldalát borssal.
  • Öntse alá a bort, és fedő alatt puhára párolja.
  • Salátával és petrezselymes burgonyával tálalja, mint köret.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baconbe csavart szűzpecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 651kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 34gZsír: 52gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 1gKoleszterin: 150mgNátrium: 376mgKálium: 628mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 179IUKalcium: 17mgVas: 1mg
Keyword Bacon, Fehérbor, fekete bors, Főétel, Magyar konyha, Olívaolaj, Sertésszűz, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!