Go Back
+ servings
Fehér tányéron elrendezett, omlós abált szalonna szeletek, melyek mellé egy friss, piros paradicsom és egy egész fűszerpaprika került. A színek és textúrák kontrasztja kihangsúlyozza az étel természetes és ízletes jellegét, a paradicsom és paprika pedig az étkezés frissességét és egészséges oldalát emeli ki.

Abált szalonna

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Abált szalonna.
3.89 Értékelés 9 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 2 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1647 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy nagy lábosba tesszük.
  • Annyi vizet öntünk a lábosba, hogy ellepje a szalonnát. Sózzuk a vizet, amíg jól elsózottnak érezzük, majd elkezdjük főzni a szalonnát. A szalonnát kb. 2 órán át főzzük közepes lángon, amíg omlós és puha lesz.
  • Közben a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
  • Amikor a szalonna kész, kivesszük a főzőléből, és a tetejét jó sok fokhagymapéppel bekenjük.
  • Azután megszórjuk bőven őrölt paprikával, és hagyjuk kihűlni.
  • Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.
  • A szalonnát friss kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Abált szalonna-hoz!

Tápérték

Kalória: 1647kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 16gZsír: 174gTelített zsír: 63gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gNátrium: 2908mgKálium: 43mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 72IUVitamin C: 12mgKalcium: 11mgVas: 1mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!