Az étcsokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, félre tesszük hűlni.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg jó világos vaj színű lesz.
Addigra az olvasztott csoki is langyosra hűl, így hozzákeverjük a cukros tojáshoz, óvatosan, majd a baracklekvárt is és a végén beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Muffin papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk, elég sűrű masszát kapunk, én kb. másfél ek. masszát tettem minden mélyedésbe. 180°C fokra előmelegített sütőben 22 perc alatt készre sül.
A kihűlt muffinokat megkenjük baracklekvárral és 20 percre hűtőbe tesszük.
Utána jöhet rá a csokimáz és tálaláskor a tejszínhab, vagy akár olvasztott fehér csokoládé, kinek mi van éppen otthon.