Go Back
+ servings
Boszorkány ujjak: Sütemények, formázva emberi ujjakhoz hasonlóan, piros lekvárral és mandulával a végükön, tányéron.

Boszorkány ujjak

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boszorkány ujjak.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8
Kalória 699 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

  • mandula kb. 50 db
  • lekvár piros színű

Elkészítés
 

  • Keverd össze a lisztet, a vajat, a porcukrot és a tojást, hogy egynemű tésztát kapj. Fontos, hogy a vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebb dolgozni vele.
  • Miután összegyúrtad a tésztát, tedd azt legalább fél órára a hűtőbe. Ez az állomás segít a tészta állagának megszilárdulásában, így könnyebb lesz formázni.
  • A pihentetett tésztából formázz "ujjakat". Használj kést az ujjak barázdáinak megformálásához, majd a kisujjad segítségével készíts kis mélyedéseket a végükre.
  • A kis mélyedésekbe tegyél egy kevés lekvárt, majd helyezz rá egy mandulát, ami a köröm szerepét tölti be.
  • Helyezd az előformázott ujjakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 180°C-on 10-15 percig. Figyelj arra, hogy ne süljenek túl!
  • Az elkészült ujjak végét mártsd piros lekvárba, ami a vért imitálja.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boszorkány ujjak-hoz!

Tápérték

Kalória: 699kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 11gZsír: 36gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 88mgNátrium: 237mgKálium: 224mgÉlelmi rost: 4gCukor: 31gVitamin A: 811IUVitamin C: 1mgKalcium: 72mgVas: 4mg
Keyword desszert, Formázás, Halloween, Kreatív sütés, Lekvár, Magyar konyha, Sütés, tészta, Ünnepi sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!