Keverd össze a lisztet, a vajat, a porcukrot és a tojást, hogy egynemű tésztát kapj. Fontos, hogy a vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebb dolgozni vele.
Miután összegyúrtad a tésztát, tedd azt legalább fél órára a hűtőbe. Ez az állomás segít a tészta állagának megszilárdulásában, így könnyebb lesz formázni.
A pihentetett tésztából formázz "ujjakat". Használj kést az ujjak barázdáinak megformálásához, majd a kisujjad segítségével készíts kis mélyedéseket a végükre.
A kis mélyedésekbe tegyél egy kevés lekvárt, majd helyezz rá egy mandulát, ami a köröm szerepét tölti be.
Helyezd az előformázott ujjakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 180°C-on 10-15 percig. Figyelj arra, hogy ne süljenek túl!
Az elkészült ujjak végét mártsd piros lekvárba, ami a vért imitálja.