Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, porcukrot, sütőport és szódabikarbónát. Ezt követően add hozzá a tojást, margarint és tejet. Keverd simára, míg egy homogén tészta nem képződik.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy megpuhuljon és könnyebb legyen vele dolgozni.
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát körülbelül ujjnyi vastagságúra. Használj egy nagy pogácsaszaggatót a fánk formázásához, majd egy kisebbet a közepének kiszúrásához.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban közepes lángon. Süssd a fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 5 percig.
Vanília máz: Keverd össze a porcukrot a meleg vízzel egy tálban, míg sima és öntő állagot nem kap.
Csoki máz: Egy másik edényben olvaszd fel a fehércsokoládét a margarinnal gőz felett. Kevergesd, amíg sima és csillogó nem lesz.
Mártogasd a fánkokat a mázba, vagy használj egy ecsetet a máz felviteléhez. Hagyd megszáradni néhány percig, majd ízlés szerint díszítheted.