Go Back
+ servings
Fehérmázas Amerikai Fánk

Amerikai fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Amerikai fánk
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás deszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 6 főre
Kalória 667 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a sütéshez

  • olaj

a vanília mázhoz:

a csoki mázhoz:

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, porcukrot, sütőport és szódabikarbónát. Ezt követően add hozzá a tojást, margarint és tejet. Keverd simára, míg egy homogén tészta nem képződik.
  • Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy megpuhuljon és könnyebb legyen vele dolgozni.
  • Lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát körülbelül ujjnyi vastagságúra. Használj egy nagy pogácsaszaggatót a fánk formázásához, majd egy kisebbet a közepének kiszúrásához.
  • Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban közepes lángon. Süssd a fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 5 percig.
  • Vanília máz: Keverd össze a porcukrot a meleg vízzel egy tálban, míg sima és öntő állagot nem kap.
  • Csoki máz: Egy másik edényben olvaszd fel a fehércsokoládét a margarinnal gőz felett. Kevergesd, amíg sima és csillogó nem lesz.
  • Mártogasd a fánkokat a mázba, vagy használj egy ecsetet a máz felviteléhez. Hagyd megszáradni néhány percig, majd ízlés szerint díszítheted.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Amerikai fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 667kcalSzénhidrát: 108gFehérje: 9gZsír: 23gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 61mgNátrium: 547mgKálium: 164mgÉlelmi rost: 1gCukor: 68gVitamin A: 780IUVitamin C: 1mgKalcium: 152mgVas: 3mg
Keyword Amerikai fánk, Fehércsokoládé, Liszt, Margarin, Porcukor, sütőpor, Szódabikarbóna, Tej, tészta, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!