Go Back
+ servings
Joghurtos szalagos fánk

Joghurtos szalagos fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Joghurtos szalagos fánk.
4.75 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 420 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom.
  • A lisztet egy edénybe teszem ráöntöm a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Összekeverem a tésztát, majd munkaasztalra kivéve addig gyúrom, míg teljesen sima lesz.
  • Visszateszem a tálba, letakarom és meleg helyen kb. 30 perc alatt duplájára kelesztem.
  • Ha a tészta megkelt, lisztezett munkaasztalon 1-1,5 cm vastagra nyújtom és egy 6-7 cm átmérőjű kiszúróval, vagy pohárral fánkokat szaggatok belőle. A maradék tésztát összegyúrom, újra kinyújtom, és kiszaggatom. 20 percet pihentetem.
  • Magas falú serpenyőben olajat forrósítok.
  • Egyszerre annyi fánkot sütök ki, ami kényelmesen elfér a serpenyőben. Mielőtt az olajba teszem, közepén az ujjammal mélyedést csinálok. Úgy kezdem a sütést, hogy a fánkot lyukas oldalával lefelé teszem az olajba. Az első oldalukat 2-3 percig sütöm fedő alatt, majd megfordítom és most már fedő nélkül sütöm tovább. Sütés közben folyamatosan figyelem a fánkokat, hogy szép világos színűre süljenek.
  • A kész fánkokat papírtörlőre szedem, még melegen porcukorral megszórom, és baracklekvárral, vagy bármilyen házi lekvárral töltve tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Joghurtos szalagos fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 420kcalSzénhidrát: 73gFehérje: 11gZsír: 9gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 115mgNátrium: 71mgKálium: 180mgÉlelmi rost: 3gCukor: 20gVitamin A: 329IUVitamin C: 1mgKalcium: 63mgVas: 3mg
Keyword fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!