A csokis tésztához a tojást a porcukorral, majd a vajjal habosra keverjük.
Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és a vaníliakivonattal együtt az előzőekhez adjuk.
Lisztben elkeverjük a sütőport, a sót és beledolgozzuk a csokis masszába.
A kókuszos töltelék hozzávalóit egy külön edényben alaposan összekeverjük.
Kb. fél-egy órára az edényeket (masszákkal együtt! :) ) a hűtőbe rakjuk (elhagyató).
Folpack-on kb. 30x15 cm-es téglalapot nyújtunk a csokis tésztából. Ennek a közepére kerül a rúddá formázott kókuszkrém, amire felhajtjuk a tészta széleit. (Na, itt kell erősen figyelni a korong alakúvá formálásra.) Folpack-ba csomagolva 3-4 órára a hútőbe tesszük (akár egy éjszakát is maradhat).
Ha eléggé megszilárdult, nagyon éles késsel kb. 4-5 mm-es korongokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsin (egymástól kis távolságra ültetve) 180°C fokon 10 percig sütjük. Ha kihűlt, pléhdobozban tároljuk.