Go Back
+ servings
Baconbe tekert csirkemáj és mellékelve fűszeres rizzsel tálalva egy sötét tányéron.

Baconbe tekert csirkemáj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baconbe tekert csirkemáj.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 731 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg csirkemáj
  • 50 dkg bacon füstölt, szeletelt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • Tisztítsa meg a csirkemájat.
  • Terítse le a bacon csíkokat egy vágódeszkára. Helyezzen egy-egy csirkemáj darabot a bacon csíkok egyik végére. A rövidebbik oldalról kezdve tekergesse fel a bacont úgy, hogy az teljesen körbevegye a csirkemájat.
  • Melegítsen fel egy nagy serpenyőt, és öntsön bele egy evőkanál olajat. Amikor az olaj forró, tegye bele a baconbe tekert csirkemájakat. Süssük közepes lángon körülbelül 10 percig oldalanként, amíg a bacon szépen megpirul.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baconbe tekert csirkemáj-hoz!

Tápérték

Kalória: 731kcalSzénhidrát: 3gFehérje: 41gZsír: 60gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 600mgNátrium: 934mgKálium: 593mgVitamin A: 16663IUVitamin C: 27mgKalcium: 18mgVas: 14mg
Keyword Bacon, csirkemáj, Főétel, Füstölt bacon, Magyar konyha, Pácolás, Ropogós bacon, Sütés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!