Go Back
+ servings
Marcipános keksz

Marcipános keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Marcipános keksz.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 861 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

  • étcsokoládé
  • fehér csokoládé
  • cukorgyöngyök
  • ételfesték

Elkészítés
 

  • A tésztához a marcipánt alaposan lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává gyúrjuk.
  • Frissen tartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  • Lisztezett deszkán kinyújtjuk, de ne túl vékonyra, mert akkor eltörhet a süteményünk.
  • Tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle.
  • Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 °C fokos sütőben készre sütjük kb. 10 perc alatt. Amikor a szélei kezdenek aranybarnák lenni, akkor van kész.
  • A sütőlemezen hagyjuk hűlni, majd miután megszilárdult tegyük át hűlni tálcára.
  • Amikor kihűlt az összes keksz ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval és cukorgyöngyökkel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Marcipános keksz-hez!

Tápérték

Kalória: 861kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 15gZsír: 61gTelített zsír: 27gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 1gKoleszterin: 156mgNátrium: 416mgKálium: 400mgÉlelmi rost: 6gCukor: 28gVitamin A: 1136IUVitamin C: 1mgKalcium: 134mgVas: 5mg
Keyword desszert, keksz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!