Go Back
+ servings
Tökfőzelék

Tökfőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tökfőzelék.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 301 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tököt meghámozom, magházát eltávolítom és legyalulom.
  • Ha nem akarok a gyalulással bajlódni, gyalult tököt vásárolok.
  • A piacokon kapható, ahol még egy csokor kaprot is csomagolnak mellé, ahogy a fagyasztott gyalult tök mellett is van kapor.
  • Az apró kockára vágott vöröshagymát a zsíron megdinsztelem, majd megszórom a liszttel és világosra pirítom.
  • Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felforralom.
  • Ha a tök már megpuhult, beleöntöm a tejfölt, ízesítem almaecettel, megforralom, ízlés szerint sózom, ha nagyon besűrűsödik vízzel hígítom.
  • Tálaláskor még megszórom finomra vágott kaporral.
  • Sok minden illik mellé, fasírt, pörkölt, lecsó, sült hús, bundás kenyér, tojásrántotta és még sorolhatnám.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tökfőzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 301kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 7gZsír: 23gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 41mgNátrium: 545mgKálium: 872mgÉlelmi rost: 4gCukor: 11gVitamin A: 1501IUVitamin C: 47mgKalcium: 152mgVas: 2mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!