Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tökfőzelék
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tökfőzelék.
4
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
301
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
tök
gyalult
1
db
vöröshagyma
4
evőkanál
zsír
2
evőkanál
liszt
1
kávéskanál
fűszerpaprika
őrölt
2
dl
tej
150
g
tejföl
almaecet
6%
kapor
só
Elkészítés
A tököt meghámozom, magházát eltávolítom és legyalulom.
Ha nem akarok a gyalulással bajlódni, gyalult tököt vásárolok.
A piacokon kapható, ahol még egy csokor kaprot is csomagolnak mellé, ahogy a fagyasztott gyalult tök mellett is van kapor.
Az apró kockára vágott vöröshagymát a zsíron megdinsztelem, majd megszórom a liszttel és világosra pirítom.
Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felforralom.
Ha a tök már megpuhult, beleöntöm a tejfölt, ízesítem almaecettel, megforralom, ízlés szerint sózom, ha nagyon besűrűsödik vízzel hígítom.
Tálaláskor még megszórom finomra vágott kaporral.
Sok minden illik mellé, fasírt, pörkölt, lecsó, sült hús, bundás kenyér, tojásrántotta és még sorolhatnám.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tökfőzelék-hez!
Tápérték
Kalória:
301
kcal
Szénhidrát:
19
g
Fehérje:
7
g
Zsír:
23
g
Telített zsír:
10
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
8
g
Koleszterin:
41
mg
Nátrium:
545
mg
Kálium:
872
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
11
g
Vitamin A:
1501
IU
Vitamin C:
47
mg
Kalcium:
152
mg
Vas:
2
mg
Keyword
főzelék
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!