A palacsintához először megpirítjuk (barnítjuk) a vajat és hagyjuk langyosra hűlni (vigyázat, mert gyorsan megég!). Közben, jól kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a pirított vajat, végül óvatosan belekeverjük a keményre vert tojáshabot. Félretesszük.
A maradék vaj egy részével vékonyan kikenünk egy kisebb tepsit vagy hőálló tálat, a többit pedig habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal, a tojások sárgájával és a vaníliával. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, (a mazsolát), végül lazán belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütünk 12 db palacsintát (minél vékonyabbak annál finomabb) megtöltjük őket a túrókrémmel és félbevágva (a vágott felükkel felfelé) belerakjuk a tepsibe úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
Az öntethez habosra keverjük a tojást a cukorral, vaníliával és a tejjel, majd a palacsinták tetejére locsoljuk.
A forró sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc), langyosra hűtjük és porcukorral megszórva tálaljuk.