Go Back
+ servings
Aranybarna sült Bécsi túrós palacsinta porcukorral meghintve egy sütőtálban.

Bécsi túrós palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bécsi túrós palacsinta.
5 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 527 kcal

Hozzávalók
  

12db palacsintához:

a töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 5 dkg vaj
  • ½ kávéskanál vaníliapaszta
  • 1 db citrom héja reszelt
  • 1 csipet
  • 5 dkg mazsola

az öntethez:

Elkészítés
 

  • A palacsintához először megpirítjuk (barnítjuk) a vajat és hagyjuk langyosra hűlni (vigyázat, mert gyorsan megég!). Közben, jól kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a pirított vajat, végül óvatosan belekeverjük a keményre vert tojáshabot. Félretesszük.
  • A maradék vaj egy részével vékonyan kikenünk egy kisebb tepsit vagy hőálló tálat, a többit pedig habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal, a tojások sárgájával és a vaníliával. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, (a mazsolát), végül lazán belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütünk 12 db palacsintát (minél vékonyabbak annál finomabb) megtöltjük őket a túrókrémmel és félbevágva (a vágott felükkel felfelé) belerakjuk a tepsibe úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
  • Az öntethez habosra keverjük a tojást a cukorral, vaníliával és a tejjel, majd a palacsinták tetejére locsoljuk.
  • A forró sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc), langyosra hűtjük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bécsi túrós palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 527kcalSzénhidrát: 68gFehérje: 16gZsír: 22gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 189mgNátrium: 510mgKálium: 313mgÉlelmi rost: 2gCukor: 35gVitamin A: 793IUVitamin C: 2mgKalcium: 177mgVas: 3mg
Keyword citromhéj, desszert, Klasszikus édesség, Magyar konyha, Mazsola, öntet, Porcukor, Sütőporos palacsinta, Túrós töltelék, Vaj, Vaníliapaszta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!