A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük a masszát.
A tojássárgáját is felverjük, majd a fehérjehabhoz keverjük.
A lisztet és a keményítőt vegyítjük, a habra szitáljuk és elkeverjük benne.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 200°C fokon, kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd sütőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokoládét összetördeljük, a tejszínt felforraljuk, a csokoládéra öntjük, és addig kevergetjük, míg a darabok fel nem oldódnak benne. Ezután félretesszük, és hidegebb helyen hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük, hozzáadagoljuk a porcukrot, majd kanalaként a csokikrémet is. Végezetül belekeverjük a likőrt. A tésztát három csíkra vágjuk, az egyik csíkot egy téglalap alakú tortakerettel összefogjuk, és rákenjük a krém harmadát. Erre jön a második tésztacsík (enyhén megnyomkodjuk), majd egy újabb krémtakaró, a tetejére pedig a harmadik réteg tészta, és arra a maradék krém.
A krémet megszórjuk csokoládéreszelékkel, hűtőbe tesszük, és 2-3 órán át hagyjuk összeérni az ízeket.
Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakeretet és porcukorral megszórjuk a sütit.