Go Back
+ servings
Barlahidai cupita: Aranybarna sült tészta, háromszög alakú szeletekre vágva, vöröshagyma szeletekkel tetején, tálalva egy mintás tányéron.

Barlahidai cupita

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Barlahidai cupita.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 378 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat verjük fel a tej egy részével.
  • Keverjük bele a lisztet, és fakanállal dolgozzuk simára.
  • Öntsük hozzá a megmaradt tejet, és keverjük palacsinta sűrűségűre.
  • Öntsük a masszát zsírozott tepsibe.
  • Locsoljuk meg az olvasztott vajjal, és süssük meg forró sütőben.
  • Szórjuk meg cukorral (opcionális).
  • Vágjuk nagy kockákra, és tálaljuk forrón.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Barlahidai cupita-hoz!

Tápérték

Kalória: 378kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 13gZsír: 9gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 100mgNátrium: 573mgKálium: 206mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 345IUKalcium: 102mgVas: 4mg
Keyword Barlahidai cupita, desszert, Liszt, Magyar konyha, só, Sütés, Tej, tojás, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!