Go Back
+ servings
Becsei sajtos kifli. Frissen sült, aranysárga töltött péksütemények szezámmaggal megszórva egy sütőlemezen.

Becsei sajtos kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Becsei sajtos kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1003 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk.
  • A felfuttatott élesztőt összekeverjük a liszttel, joghurttal, sóval és 4 dkg margarinnal. Összedagasztjuk és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  • A megkelt tésztát kétszer 8 részre osztjuk, majd ismét pihentetjük.
  • A cipókat kinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra helyezünk, közben a margarint egyenletesen a lapok közé kenjük, majd tovább nyújtjuk, amíg kb. 4 mm vastag tésztát kapunk.
  • A tésztát 16-16 részre vágjuk, mindegyik szelet tetejére csíkot teszünk a Pannónia sajtból, majd feltekerjük.
  • A kifliket egy tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk sóval és opcionálisan szezámmaggal.
  • Előmelegített sütőben, takaréklángon aranysárgára sütjük.
  • Még forrón megszórjuk köményes reszelt Pannónia sajttal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Becsei sajtos kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 1003kcalSzénhidrát: 106gFehérje: 34gZsír: 49gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 31mgNátrium: 633mgKálium: 349mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 1452IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 142mgVas: 6mg
Keyword Becsei, Cukor, Élesztő, Hajtogatás, Joghurt, Köményes sajt, Liszt, Magyar konyha, Margarin, Pannónia sajt, Pihentetés, Sajtos Kifli, Sütés, Szezámmag, Tej, tészta, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!