Go Back
+ servings
Frissítő almás-céklasaláta majonézzel és fűszerekkel.

Almás céklasaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás céklasaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 322 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A céklát megfőzzük.
  • Miután megfőtt és kihűlt, kockákra vágjuk.
  • Egy kis tálban összekeverjük az olajat, az ecetet, a sót és a borsot.
  • A céklát beleforgatjuk az olajos-ecetes keverékbe, jól elkeverjük.
  • A meghámozott almát szintén felkockázzuk.
  • Egy nagy tálban összekeverjük a céklát, az almát és a majonézt, míg jól el nem vegyülnek.
  • A salátát lehűtjük a hűtőben.
  • Tálaláskor hidegen kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Almás céklasaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 322kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 2gZsír: 27gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 11mgNátrium: 236mgKálium: 379mgÉlelmi rost: 5gCukor: 14gVitamin A: 94IUVitamin C: 8mgKalcium: 24mgVas: 1mg
Keyword alma, Cékla, Céklasaláta, Ecet, Majonéz, saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!