Go Back
+ servings
Majonéz

Majonéz házilag

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Majonéz házilag.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Teljes idő 5 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 149 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • ¼ dl olaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csipet
  • 1 csipet cukor

Elkészítés
 

  • A friss tojásokat felütjük, szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
  • A tojássárgáját, dijoni mustárt, cukrot üstbe téve megsózzuk, hozzáadjuk a szűrt citromlevet, majd folyamatos keverés mellett igen vékony sugárban olajat öntünk hozzá, hogy a tojássárgája felvegye azt, azaz a két anyag emulziót alkosson.
  • A majonézt porcelán tégelybe rakva hűtőben tároljuk

Megjegyzés

Jó étvágyat a Majonéz házilag-hoz!

Tápérték

Kalória: 149kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 3gZsír: 15gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 82mgNátrium: 211mgKálium: 49mgÉlelmi rost: 0.3gCukor: 1gVitamin A: 125IUVitamin C: 3mgKalcium: 18mgVas: 1mg
Keyword szósz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!