Adjuk hozzá a tejszínt és alaposan keverjük el vele.
Öntsük hozzá az ír krémlikőrt és ezt is jól keverjük el.
Az így kapott trüffel masszát helyezzük a mélyhűtőbe körülbelül 30 percre.
Amint a massza megkötött, kiskanállal szedjünk belőle kisebb, körülbelül 1 dkg-os darabokat. Minden darab közepébe nyomjunk egy szem hántolt törökmogyorót, majd formázzuk golyóvá.
A készült golyókat helyezzük zsírpapírra, majd tedd őket a fagyasztóba kb. 10 percre.
Közben a bevonathoz szükséges étcsokoládét olvasszuk fel.
A fagyasztóból kivett golyókat mártsuk bele az olvasztott étcsokoládéba, majd helyezzük vissza őket a zsírpapírra és fagyasztóba kb. 10 percre.
Ezt a bevonatos lépést ismételjük meg még egyszer.
A végén helyezzük a trüffel golyókat a hűtőbe legalább néhány órára, hogy tökéletesen összeérjenek az ízek, de akár rögtön is tálalhatjuk őket, ha behűtve szeretnénk kínálni.