Go Back
+ servings
Dubarry csirkemell

Dubarry csirkemell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dubarry csirkemell.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 33 perc
Teljes idő 53 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 529 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkemell filét vékonyra szeletelem, kikloffolom, majd kicsit megsózom mindkét oldalát
  • .A rózsáira szedett karfiolt, nagyon rövid időre forró vízbe mártom, (blansírozom) annyira, hogy ropogósságat megőrizze, de kicsit mégis puhuljon.
  • Kikavarom a mártást, a tejszínes besamel szószból, lisztből, kevés sóval, kevés olvasztott vajjal. Őrölt borsot is keverek hozzá. A szószt, sűrűbbre készítem a szokásosnál.
  • Kivajazott sütőtálba sorjázom a hússzeleteket, amikre párolt karfiolt halmozok, és besamel szószt öntök rá.
  • Alufólia alatt előmelegített sütőben, addig sütöm míg a hús meg nem sül. Rövid idő szükséges, mert a csirkemellek vékonyra lettek kloffolva.
  • A fóliát levéve, mindegyik megpakolt hússzelet tetejére, kevés reszelt sajtot szórok, amit rövid idő alatt, a tetejére pirítok.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dubarry csirkemell-hez!

Tápérték

Kalória: 529kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 64gZsír: 23gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 190mgNátrium: 765mgKálium: 1156mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 330IUVitamin C: 35mgKalcium: 208mgVas: 1mg
Keyword csirke, húsétel, karfiol
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!