Go Back
+ servings
Zengővárkonyi tekercs

Zengővárkonyi tekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zengővárkonyi tekercs.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 920 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dg sertéskaraj, szeletelve
  • 8 dkg sajt
  • 7 dkg sonka
  • 7 dkg gomba
  • 4 dkg ecetes uborka

a panírozáshoz:

Elkészítés
 

  • A gombát vékonyan szeleteljük fel és kevés vajon pároljuk puhára.
  • A húst kiklopfoljuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát, gombát és csemegeuborkát apró kockára vágjuk
  • Fogunk egy szelet húst, rápakolunk mindenből (sonka, gomba, sajt, ubi) lehetőleg azonos mennyiséget - a sorrend tetszőleges - és szorosan feltekerjük. A széleit határozottan és erősen benyomkodjuk. Hústűvel rögzítjük.
  • Ha megvagyunk jöhet a panírozás a megszokott módon: liszt-tojás-zsemlemorzsa.
  • Közepesen forró, bő olajban aranyszínűre sütjük a tekercseinket.
  • Várjunk pár percet, hogy kicsit pihenjenek, majd kissé ferdén vágjuk ketté őket.
  • Kedvenc köretünkkel, salátánkkal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zengővárkonyi tekercs-hez.

Tápérték

Kalória: 920kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 89gZsír: 38gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 399mgNátrium: 1052mgKálium: 1371mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 677IUVitamin C: 1mgKalcium: 400mgVas: 6mg
Keyword húsétel, rántott hús, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!