Go Back
+ servings
Felvidéki krémes

Felvidéki krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Felvidéki krémes.
4.72 Értékelés 7 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 756 kcal

Hozzávalók
  

Krém:

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat kevés tejjel lágy tésztává gyúrjuk, és három részre osztjuk.
  • A három gombócból vékony lapokat nyújtunk, és tepsi hátán kisütjük. Fontos, hogy minden lap egyforma nagyságú legyen.
  • A tojást, liszttel a tejben sűrű krémmé főzünk és hagyjuk kihűlni.
  • Vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverünk. A keveréket a kihűlt krémhez adjuk és elkeverjük.
  • A lapokat megkenjük krémmel és egymásra rakjuk.
  • A tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Felvidéki krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 756kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 11gZsír: 41gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 212mgNátrium: 352mgKálium: 185mgÉlelmi rost: 1gCukor: 45gVitamin A: 1364IUKalcium: 97mgVas: 3mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!