Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Felvidéki krémes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Felvidéki krémes.
4.72
Értékelés
7
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
756
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
30
dkg
liszt
5
dkg
cukor
7
dkg
vaj
2
dkg
szalalkáli
1
db
tojás
Krém:
3
db
tojás
3
evőkanál
liszt
3
dl
tej
20
dkg
vaj
20
dkg
porcukor
2
csomag
vaníliás cukor
Elkészítés
A hozzávalókat kevés tejjel lágy tésztává gyúrjuk, és három részre osztjuk.
A három gombócból vékony lapokat nyújtunk, és tepsi hátán kisütjük. Fontos, hogy minden lap egyforma nagyságú legyen.
A tojást, liszttel a tejben sűrű krémmé főzünk és hagyjuk kihűlni.
Vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverünk. A keveréket a kihűlt krémhez adjuk és elkeverjük.
A lapokat megkenjük krémmel és egymásra rakjuk.
A tetejét porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Felvidéki krémes-hez!
Tápérték
Kalória:
756
kcal
Szénhidrát:
86
g
Fehérje:
11
g
Zsír:
41
g
Telített zsír:
25
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
11
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
212
mg
Nátrium:
352
mg
Kálium:
185
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
45
g
Vitamin A:
1364
IU
Kalcium:
97
mg
Vas:
3
mg
Keyword
krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!