Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sütőben sült fánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sütőben sült fánk.
3.67
Értékelés
3
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
545
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
liszt
2
dl
tej
langyos
10
dkg.
vaj
puha
2
db
tojás
10
dkg.
cukor
1
csipet
só
3
dkg
élesztő
1
db
citrom héja
reszelt
Elkészítés
A tejbe belekeverünk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.
A hozzávalókból és a felfutatott élesztő hozzáadásával puha, rugalmas tésztát gyúrunk, Letakarva, duplájára kelesztjük, 30-40 perc alatt.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán, nem túl vékonyra kinyújtsuk, köröket szaggatunk belőle, egy kisebb formával a közepét is kiszaggatjuk.,
Sütőpapírral kibélelt tepsiben ,előmelegített 170°C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Langyosan, baracklekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a
Sütőben sült fánk
-hoz!
Tápérték
Kalória:
545
kcal
Szénhidrát:
84
g
Fehérje:
14
g
Zsír:
17
g
Telített zsír:
10
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
5
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
94
mg
Nátrium:
210
mg
Kálium:
213
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
19
g
Vitamin A:
550
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
69
mg
Vas:
4
mg
Keyword
fánk, tészta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!