Go Back
+ servings
Színes árvácska szelet sütemény, fehér csokoládé díszítéssel.

Árvácska szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Árvácska szelet.
3.80 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1394 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. Ezután a tojássárgáját a margarinnal és a cukorral kikeverjük, hozzászitáljuk a lisztet és belekeverjük a tejben felfuttatott szalalkálit, végül a habbá vert tojásfehérjét.
  • A tésztát három egyenlő részre osztjuk és különböző színű tésztát készítünk belőlük. Az első marad sima sárga tészta, a második adaghoz 1 evőkanál kakaót keverünk, hogy barna tésztát kapjunk, majd a harmadikhoz hozzáadjuk a mandula-aromát, ez lesz a zöld tésztánk.
  • Egyenként sütőpapírral bélelt, vagy vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük.
  • A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük, és a cukorral, margarinnal habosra keverjük, majd megtöltjük a rózsaszín krémmel a lapokat.
  • Díszítésként szórhatunk porcukrot a tetejére.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Árvácska szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1394kcalSzénhidrát: 188gFehérje: 23gZsír: 63gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 267mgNátrium: 753mgKálium: 481mgÉlelmi rost: 2gCukor: 120gVitamin A: 2876IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 285mgVas: 5mg
Keyword Cukor, Kakaó, Liszt, Mandulaaroma, Margarin, Porcukor, Puncs pudingpor, Szalalkáli, Tej, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!