Go Back
+ servings
Lila káposzta krémleves

Lila káposzta krémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lila káposzta krémleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás leves
Konyha fúziós
Mennyiség 4 főre
Kalória 214 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Öblítse le a káposztát, távolítsuk el a sérült külső leveleket és a keményebb fehér bordát, majd vágjuk vékony csíkokra. Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd daraboljuk apró kockákra.
  • A megtisztított hagymát, finomra vágjuk és egy nagy serpenyőben egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Amikor megpirult, adjuk hozzá a káposztát és a burgonyát. Ízesítsük sóval, őrölt borssal. Keverjük össze jól, majd főzzük körülbelül 30 percig alacsony lángon.
  • Ez idő elteltével adjuk hozzá az alaplevet és forraljuk még alaposan össze. Miután alaposan megfőtt minden, és össze értek az ízek turmixoljuk le a levesüket, krémes állagúvá.
  • Tállásnál friss apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lila káposzta krémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 214kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 2gZsír: 16gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gNátrium: 295mgKálium: 80mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 144IUVitamin C: 9mgKalcium: 11mgVas: 0.3mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!