Go Back
+ servings
Borjúmáj velencei módra vékonyra szeletelt hagymával és petrezselyemmel megszórva.

Borjúmáj velencei módra

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borjúmáj velencei módra.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 5 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 338 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hagymát félbevágom és nagyon vékony szeletekre szelem. A petrezselymet megmosom, kicsapkodom és apróra vágom.
  • Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a vajat, beleteszem a hagymát és alacsony hőfokon (3/9) üvegesre párolom. Közben felváltva mindig csak egy-egy kanál alaplevet és bort adok hozzá, így a hagyma 45-60 perc alatt konfitálódik a zsíradékban. Félóra múlva hozzákeverem a petrezselymet is.
  • Közben el lehet készíteni a köretet, amivel majd fogyasztjuk, mivel nagyon fontos, hogy a májjal egyszerre legyen kész! (Piríthatunk hozzá kenyeret, főzhetünk polentát, felvághatunk pár szem zöldséget stb.)
  • A májat megmosom, ha szükséges, lehártyázom és vékony csíkokra vágom. A hagymára dobom és hirtelen, többször átforgatva 5 perc alatt átsütöm. Sót és borsot tekerek rá és előmelegített tányérokon tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Borjúmáj velencei módra-hoz!

Tápérték

Kalória: 338kcalSzénhidrát: 11gFehérje: 21gZsír: 22gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 342mgNátrium: 621mgKálium: 506mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 39749IUVitamin C: 16mgKalcium: 39mgVas: 7mg
Keyword Borjúmáj, Fehérbor, Fehérhagyma, fekete bors, Főétel, Hagyma konfitálás, Máj sütés, Marhaalaplé, Olasz konyha, Olívaolaj, Párolás, petrezselyemzöld, só, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!