A kovász elkészítéséhez keverje össze az élesztőt, a langyos tejet és a kristálycukrot egy tálban, és hagyja állni, amíg hab képződik.
A tészta elkészítéséhez keverje össze a finomlisztet, a langyos tejet, az ásványvizet, a tojást, az olvasztott vajat, a kristálycukrot és a sót egy nagy tálban.
Adja hozzá a kovászt a tészta összetevőihez, és jól keverje össze.
Dagassza a tésztát 10-15 percig, amíg rugalmas és sima lesz.
Tegye a tésztát egy tálba, fedje le fóliával vagy egy nedves konyharuhával, és hagyja állni legalább 30 percig, amíg az duplájára nő.
Amikor a tészta készen van, gyúrja át újra, majd formázza egy hengerre.
Vágja a tésztát kis darabokra, majd lapítsa ki mindegyiket.
Tegyen egy evőkanál szilvalekvárt mindegyik lapra.
Csukja be a lapokat, és győződjön meg róla, hogy azok széle szépen összeérnek.
Kukoricadarával szórt deszkán helyezze a gombocokat, és hagyja állni további 15-20 percig.
Forraljon fel egy nagy lábas vízet, és tegye bele a gombocokat. Csökkentse a hőmérsékletet, és hagyja főzni kb. 15 percig.
Vegye ki a vízből, és szórja meg a kakaóporral, a mákkal vagy a dióval kevert porcukorral.
Olvassza fel az olvasztott vajat, és locsolja meg a gombocokat vele.