Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás sült burgonyaszirom

Elefánt fokhagymás sült burgonyaszirom

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás sült burgonyaszirom.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 553 kcal

Hozzávalók
  

tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
  • Moss meg alaposan és hámozd meg a burgonyákat. Vágd őket vékony szeletekre vagy sziromokra.
  • Egy tálban keverd össze az elefánt fokhagymát, az olívaolajat, a szárított rozmaringot, a paprikát, sót és borsot.
  • Helyezd a burgonyasziromokat egy tepsire, majd öntsd rájuk a fokhagymás olajkeveréket. Alaposan forgasd össze, hogy minden szirom be legyen vonva a fűszeres olajjal.
  • Süsd a burgonyasziromokat körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
  • Tálald friss petrezselyemmel megszórva.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás sült burgonyaszirom-hoz!

Tápérték

Kalória: 553kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 13gZsír: 15gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gNátrium: 617mgKálium: 1920mgÉlelmi rost: 12gCukor: 4gVitamin A: 1774IUVitamin C: 104mgKalcium: 81mgVas: 5mg
Keyword Burgonyaszirom, Elefánt fokhagyma, köret
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!