Főzd meg a tésztát sós vízben a csomagoláson lévő utasítások szerint. Szűrd le, és tedd félre.
Tisztítsd meg és vágd fel az elefántf okhagyma gerezdjeit vékony szeletekre.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Add hozzá az elefánt fokhagyma szeleteket a serpenyőbe, és pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
Öntsd hozzá a darabolt vagy passzírozott paradicsomot a serpenyőhöz, majd keverd össze az elefánt fokhagymával.
Adj hozzá az oregánót, sót és borsot ízlés szerint. Keverd össze, majd főzd a paradicsomos szószt alacsony lángon kb. 10-15 percig, hogy összeérjenek az ízek és a szósz kissé besűrűsödjön.
Add hozzá a főtt tésztát a serpenyőhöz, majd alaposan keverd össze, hogy a tészta jól bevonódjon a paradicsomos szósszal.
Tálald az elefánt fokhagymás paradicsomos tésztát friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal megszórva.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Elefánt fokhagymás paradicsomos tészta-hoz!