Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás paradicsomos tészta

Elefánt fokhagymás paradicsomos tészta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás paradicsomos tészta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 879 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

  • parmezán sajt

Elkészítés
 

  • Főzd meg a tésztát sós vízben a csomagoláson lévő utasítások szerint. Szűrd le, és tedd félre.
  • Tisztítsd meg és vágd fel az elefántf okhagyma gerezdjeit vékony szeletekre.
  • Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
  • Add hozzá az elefánt fokhagyma szeleteket a serpenyőbe, és pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
  • Öntsd hozzá a darabolt vagy passzírozott paradicsomot a serpenyőhöz, majd keverd össze az elefánt fokhagymával.
  • Adj hozzá az oregánót, sót és borsot ízlés szerint. Keverd össze, majd főzd a paradicsomos szószt alacsony lángon kb. 10-15 percig, hogy összeérjenek az ízek és a szósz kissé besűrűsödjön.
  • Add hozzá a főtt tésztát a serpenyőhöz, majd alaposan keverd össze, hogy a tészta jól bevonódjon a paradicsomos szósszal.
  • Tálald az elefánt fokhagymás paradicsomos tésztát friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal megszórva.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Elefánt fokhagymás paradicsomos tészta-hoz!

Tápérték

Kalória: 879kcalSzénhidrát: 116gFehérje: 39gZsír: 29gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gKoleszterin: 34mgNátrium: 1401mgKálium: 846mgÉlelmi rost: 8gCukor: 9gVitamin A: 2345IUVitamin C: 28mgKalcium: 670mgVas: 3mg
Keyword Elefánt fokhagyma, Olívaolaj, Spagetti
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!