Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Elefánt fokhagymás sült gomba
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás sült gomba.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
15
perc
perc
Teljes idő
25
perc
perc
Fogás
meleg előétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
Kalória
127
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
gomba
pl. csiperke vagy laskagomba
3
gerezd
elefánt fokhagyma
2
evőkanál
olívaolaj
petrezselyemzöld
só
fekete bors
őrölt
Elkészítés
Tisztítsd meg és szeleteld fel a gombákat.
Tisztítsd meg és válaszd szét az elefánt fokhagyma gerezdeit.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Add hozzá az elefánt fokhagyma gerezdeit a serpenyőhöz, és pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
Vegyük ki az elefánt fokhagymát a serpenyőből, majd adjuk hozzá a gombákat a serpenyőhöz.
Sózd és borsozd a gombákat ízlés szerint, majd süsd őket közepes lángon kb. 8-10 percig, vagy amíg a gombák enyhén megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
Visszahelyezhetjük az elefánt fokhagymát a serpenyőbe, és összekeverhetjük a sült gombákkal.
Szórd meg friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.
Tálald körettel vagy salátával.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás sült gomba-hoz!
Tápérték
Kalória:
127
kcal
Szénhidrát:
12
g
Fehérje:
6
g
Zsír:
8
g
Telített zsír:
1
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
5
g
Nátrium:
300
mg
Kálium:
435
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
425
IU
Vitamin C:
9
mg
Kalcium:
14
mg
Vas:
1
mg
Keyword
Elefánt fokhagyma, előétel, gomba
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!