Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás sült gomba

Elefánt fokhagymás sült gomba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás sült gomba.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4
Kalória 127 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg és szeleteld fel a gombákat.
  • Tisztítsd meg és válaszd szét az elefánt fokhagyma gerezdeit.
  • Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
  • Add hozzá az elefánt fokhagyma gerezdeit a serpenyőhöz, és pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
  • Vegyük ki az elefánt fokhagymát a serpenyőből, majd adjuk hozzá a gombákat a serpenyőhöz.
  • Sózd és borsozd a gombákat ízlés szerint, majd süsd őket közepes lángon kb. 8-10 percig, vagy amíg a gombák enyhén megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
  • Visszahelyezhetjük az elefánt fokhagymát a serpenyőbe, és összekeverhetjük a sült gombákkal.
  • Szórd meg friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.
  • Tálald körettel vagy salátával.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás sült gomba-hoz!

Tápérték

Kalória: 127kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 6gZsír: 8gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gNátrium: 300mgKálium: 435mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 425IUVitamin C: 9mgKalcium: 14mgVas: 1mg
Keyword Elefánt fokhagyma, előétel, gomba
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!