Tisztítsd meg és válaszd szét az elefánt fokhagyma gerezdjeit.
Egy lábasban főzd meg a felkockázott burgonyát sós vízben, amíg puha nem lesz.
Közben egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon.
Add hozzá az elefánt fokhagyma gerezdjeit a vajhoz, és pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek. Vigyázz, nehogy leégetd őket.
Vegyük ki az elefánt fokhagyma gerezdeket a serpenyőből, és tegyük félre.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd helyezd vissza a lábasba.
Öntsd hozzá a tejet vagy tejszínt, majd adj hozzá a vajat és az elefánt fokhagymát.
Használj egy burgonyatörőt vagy villa segítségével törjük össze a burgonyát és keverjük össze a többi összetevővel, amíg krémes és sima pürét nem kapunk.
Ízlés szerint sózd és borsozd meg a krumplipürét.
Tálald a krumplipürét friss petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás krumplipüré-hez!