Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás krumplipüré

Elefánt fokhagymás krumplipüré

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás krumplipüré.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 604 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

  • snidling aprítva

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg és válaszd szét az elefánt fokhagyma gerezdjeit.
  • Egy lábasban főzd meg a felkockázott burgonyát sós vízben, amíg puha nem lesz.
  • Közben egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon.
  • Add hozzá az elefánt fokhagyma gerezdjeit a vajhoz, és pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek. Vigyázz, nehogy leégetd őket.
  • Vegyük ki az elefánt fokhagyma gerezdeket a serpenyőből, és tegyük félre.
  • Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd helyezd vissza a lábasba.
  • Öntsd hozzá a tejet vagy tejszínt, majd adj hozzá a vajat és az elefánt fokhagymát.
  • Használj egy burgonyatörőt vagy villa segítségével törjük össze a burgonyát és keverjük össze a többi összetevővel, amíg krémes és sima pürét nem kapunk.
  • Ízlés szerint sózd és borsozd meg a krumplipürét.
  • Tálald a krumplipürét friss petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás krumplipüré-hez!

Tápérték

Kalória: 604kcalSzénhidrát: 91gFehérje: 13gZsír: 23gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 60mgNátrium: 788mgKálium: 1821mgÉlelmi rost: 11gCukor: 4gVitamin A: 717IUVitamin C: 84mgKalcium: 65mgVas: 3mg
Keyword Burgonya, Elefánt fokhagyma, Tej, tejszín, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!