Go Back
+ servings
Elefántfokhagyma krémleveshez pirított zsemle kockával

Elefánt fokhagyma krémleves pirított zsemle kockával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagyma krémleves pirított zsemle kockával.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 480 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg és válaszd szét az elefántfokhagyma gerezdjeit.
  • Egy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon.
  • Add hozzá az elefánt fokhagyma gerezdjeit és a finomra aprított hagymát. Pirítsd meg pár percig, amíg az hagyma üveges nem lesz és az elefántfokhagyma enyhén aranybarnára pirul.
  • Öntsd hozzá a zöldségalaplevet a lábasba, majd főzd közepes lángon kb. 15-20 percig, amíg az elefántfokhagyma és a hagyma megpuhulnak.
  • Vegyél ki néhány gerezdet az elefánt fokhagyma közül, és tedd félre a tálaláshoz.
  • Használj botmixert vagy álló mixert, és pürésítsd simára a levest a lábasban.
  • Öntsd hozzá a tejszínt vagy főzőtejszínt a krémesebb állagért, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd össze alaposan.
  • Közben melegítsd elő a sütőt grill módba vagy 200 fokra.
  • Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a zsemle kockákat, majd pirítsd meg őket aranybarnára és ropogósra.
  • Tálald az elefánt fokhagyma krémlevest tálakba, és szórd meg friss petrezselyemmel. Szórd meg a pirított zsemle kockákkal, és díszítsd néhány félretett pirított elefántfokhagyma gerezddel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefántfokhagyma krémleves pirított zsemle kockával-hoz!

Tápérték

Kalória: 480kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 7gZsír: 36gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 82mgNátrium: 353mgKálium: 108mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 1054IUVitamin C: 2mgKalcium: 75mgVas: 1mg
Keyword Elefánt fokhagyma, Krémleves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!