Tisztítsd meg és válaszd szét az elefántfokhagyma gerezdjeit.
Egy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon.
Add hozzá az elefánt fokhagyma gerezdjeit és a finomra aprított hagymát. Pirítsd meg pár percig, amíg az hagyma üveges nem lesz és az elefántfokhagyma enyhén aranybarnára pirul.
Öntsd hozzá a zöldségalaplevet a lábasba, majd főzd közepes lángon kb. 15-20 percig, amíg az elefántfokhagyma és a hagyma megpuhulnak.
Vegyél ki néhány gerezdet az elefánt fokhagyma közül, és tedd félre a tálaláshoz.
Használj botmixert vagy álló mixert, és pürésítsd simára a levest a lábasban.
Öntsd hozzá a tejszínt vagy főzőtejszínt a krémesebb állagért, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd össze alaposan.
Közben melegítsd elő a sütőt grill módba vagy 200 fokra.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a zsemle kockákat, majd pirítsd meg őket aranybarnára és ropogósra.
Tálald az elefánt fokhagyma krémlevest tálakba, és szórd meg friss petrezselyemmel. Szórd meg a pirított zsemle kockákkal, és díszítsd néhány félretett pirított elefántfokhagyma gerezddel.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Elefántfokhagyma krémleves pirított zsemle kockával-hoz!