Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás pikáns sertés sült

Elefánt fokhagymás pikáns sertés sült

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás pikáns sertés sült.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 2 hours 20 perc
Sütés/főzés 2 hours
Teljes idő 4 hours 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 470 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először is, előkészítjük a fűszerkeveréket. Egy tálba öntjük az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a paprikát, a chili pelyhet, a mézet, a mustárt, a borsot és a sót, és jól összekeverjük.
  • A húst alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd lefedjük, és legalább 2 órán át, de lehetőleg egész éjszakán át pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják.
  • Másnap előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  • A húst egy sütőtálba helyezjük, majd öntsük rá a sört. Lefedjük alufóliával, és kb. 2 órán át sütjük, miközben néha meglocsoljuk a levével. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, hogy ne száradjon ki.
  • Az utolsó fél órában vegyük le a fóliát, hogy a hús szép pirosasra sült lehessen.
  • Tálalás előtt hagyjuk a húst 10-15 percig pihenni, majd szeleteljük fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás pikáns sertés sült-höz!

Tápérték

Kalória: 470kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 55gZsír: 22gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 168mgNátrium: 348mgKálium: 976mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 687IUVitamin C: 0.04mgKalcium: 25mgVas: 2mg
Keyword Elefánt fokhagyma, méz, Mustár, Sertéskaraj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!