Először is, előkészítjük a fűszerkeveréket. Egy tálba öntjük az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a paprikát, a chili pelyhet, a mézet, a mustárt, a borsot és a sót, és jól összekeverjük.
A húst alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd lefedjük, és legalább 2 órán át, de lehetőleg egész éjszakán át pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják.
Másnap előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
A húst egy sütőtálba helyezjük, majd öntsük rá a sört. Lefedjük alufóliával, és kb. 2 órán át sütjük, miközben néha meglocsoljuk a levével. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, hogy ne száradjon ki.
Az utolsó fél órában vegyük le a fóliát, hogy a hús szép pirosasra sült lehessen.
Tálalás előtt hagyjuk a húst 10-15 percig pihenni, majd szeleteljük fel.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás pikáns sertés sült-höz!