A fokhagymákat süsd meg 200 °C fokon kb. 40 perc alatt. Ha kész, hagyd hűlni, majd nyomd ki a húst a héjából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt.
Add hozzá a langyos vizet és az elefánt fokhagymát, majd keverd össze, amíg a tészta össze nem áll.
Borítsd ki a tésztát lisztezett felületre, és gyúrd át, amíg sima és rugalmas nem lesz (kb. 10 perc).
Tedd a tésztát egy olajozott tálba, fedd le, és hagyd kelni egy meleg helyen, amíg a tészta duplájára nem dagad (kb. 1-2 óra).
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Borítsd ki a megkelt tésztát a lisztezett felületre, és formázd kenyér formájúra.
Tedd a kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssd a sütőben kb. 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz és h hollow hangot ad, ha az aljára kopogtatsz.