Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás kenyér

Elefánt fokhagymás kenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás kenyér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 501 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A fokhagymákat süsd meg 200 °C fokon kb. 40 perc alatt. Ha kész, hagyd hűlni, majd nyomd ki a húst a héjából.
  • Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt.
  • Add hozzá a langyos vizet és az elefánt fokhagymát, majd keverd össze, amíg a tészta össze nem áll.
  • Borítsd ki a tésztát lisztezett felületre, és gyúrd át, amíg sima és rugalmas nem lesz (kb. 10 perc).
  • Tedd a tésztát egy olajozott tálba, fedd le, és hagyd kelni egy meleg helyen, amíg a tészta duplájára nem dagad (kb. 1-2 óra).
  • Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Borítsd ki a megkelt tésztát a lisztezett felületre, és formázd kenyér formájúra.
  • Tedd a kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssd a sütőben kb. 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz és h hollow hangot ad, ha az aljára kopogtatsz.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás kenyér-hez!

Tápérték

Kalória: 501kcalSzénhidrát: 105gFehérje: 15gZsír: 1gTelített zsír: 0.2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.2gNátrium: 1170mgKálium: 149mgÉlelmi rost: 4gCukor: 1gVitamin C: 0.01mgKalcium: 22mgVas: 6mg
Keyword Elefánt fokhagyma, kenyér
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!