Go Back
+ servings
Pulykamell-szelet sárgabarackmártással

Pulykamell-szelet sárgabarackmártással

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pulykamell-szelet sárgabarackmártással.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 276 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg sárgabarack
  • 40 dkg pulykamell
  • 1 mokkáskanál gyömbér őrölt

Elkészítés
 

  • A pulykamellet először vágd vékony szeletekre. Majd sózd meg ízlés szerint.
  • Egy serpenyőben közepes hőfokon sütögetjük a pulykamellet mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz. Amikor kész, vedd ki a serpenyőből és tartsd melegen.
  • A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk kisebb darabokra. Egy kisebb lábasba tegyük a sárgabarack darabokat, adjuk hozzá a gyömbért és egy kevés vizet. Lassú tűzön főzzük kb. 10 percig, amíg a barack megpuhul és szószszerű állagot nem kap.
  • Amikor a sárgabarack mártás elkészült, pürésítsd le, ha sima állagot szeretnél, vagy hagyd darabosra, ha így szereted jobban.
  • Tálaláskor a pulykamellet öntsd le a sárgabarack mártással. Kiegészítésként rizst, burgonyapürét vagy zöldségeket szolgálhatsz fel hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pulykamell-szelet sárgabarackmártással-hoz

Tápérték

Kalória: 276kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 45gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 108mgNátrium: 995mgKálium: 883mgÉlelmi rost: 3gCukor: 14gVitamin A: 2929IUVitamin C: 15mgKalcium: 48mgVas: 2mg
Keyword Gyömbér, pulyka, Sárgabarack
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!