Go Back
+ servings
Kacsamáj paté

Kacsamáj pástétom

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kacsamáj pástétom.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 347 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Tisztítsa meg a kacsamájat, távolítsa el a kötőszövetet és az ereket.
  • Melegítsen egy nagy serpenyőt közepes lángon. Olvassza meg a vaj felét a serpenyőben, és adjon hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Főzze addig, amíg megpuhul, de ne piruljon meg.
  • Adjuk hozzá a kacsamájat a serpenyőbe, és főzzük addig, amíg megpirul, de a közepe még kicsit rózsaszín. Ez kb. 2-3 percig tart oldalanként.
  • Öntsen rá a brandyt vagy konyakot, hagyja, hogy egy percig redukálódjon, majd adja hozzá a tejszínt, és hagyja, hogy további néhány percig forraljuk.
  • Tegye át a keveréket egy robotgépbe, és ízesítse sóval, borssal, és a kiválasztott fűszernövénnyel. Turmixolja simára.
  • Nyomja át a keveréket egy finom szitán egy tálba, hogy eltávolítsa a maradék darabokat és simább textúrát kapjon.
  • Tegye a pástétomot egy pástétomformába vagy kisebb ramekinbe. Olvassza meg a maradék vajat, és öntse a pástétom tetejére, hogy pecsétet képezzen.
  • Hűtse a pástétomot legalább néhány órán keresztül, vagy amíg meg nem szilárdul.
  • Tálalja a pástétomot ropogós kenyérrel vagy krékerrel és élvezze!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kacsamáj pástétom-hoz!

Tápérték

Kalória: 347kcalSzénhidrát: 3gFehérje: 2gZsír: 34gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 96mgNátrium: 462mgKálium: 66mgÉlelmi rost: 0.4gCukor: 1gVitamin A: 1220IUVitamin C: 1mgKalcium: 41mgVas: 0.2mg
Keyword fokhagyma, Kacsamáj, Pástétom
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!