Tisztítsa meg a kacsamájat, távolítsa el a kötőszövetet és az ereket.
Melegítsen egy nagy serpenyőt közepes lángon. Olvassza meg a vaj felét a serpenyőben, és adjon hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Főzze addig, amíg megpuhul, de ne piruljon meg.
Adjuk hozzá a kacsamájat a serpenyőbe, és főzzük addig, amíg megpirul, de a közepe még kicsit rózsaszín. Ez kb. 2-3 percig tart oldalanként.
Öntsen rá a brandyt vagy konyakot, hagyja, hogy egy percig redukálódjon, majd adja hozzá a tejszínt, és hagyja, hogy további néhány percig forraljuk.
Tegye át a keveréket egy robotgépbe, és ízesítse sóval, borssal, és a kiválasztott fűszernövénnyel. Turmixolja simára.
Nyomja át a keveréket egy finom szitán egy tálba, hogy eltávolítsa a maradék darabokat és simább textúrát kapjon.
Tegye a pástétomot egy pástétomformába vagy kisebb ramekinbe. Olvassza meg a maradék vajat, és öntse a pástétom tetejére, hogy pecsétet képezzen.
Hűtse a pástétomot legalább néhány órán keresztül, vagy amíg meg nem szilárdul.
Tálalja a pástétomot ropogós kenyérrel vagy krékerrel és élvezze!