Egy nagyobb keverőtálban szórd bele a lisztet, majd add hozzá a vajat és egy kevés sót. Keverd össze őket.
Öntsd hozzá az aktivált élesztős keveréket, majd fokozatosan add hozzá a maradék langyos tejet, miközben a tésztát gyúrod, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és tedd félre egy meleg helyre kb. 30 percig, hogy a tészta megkeljen és térfogata nőjön.
Ha a tészta megkelt, vedd ki a tálból, oszd fel tojás nagyságú darabokra, formázd gömb alakúra, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Hagyd a formázott tésztadarabokat tovább kelni egy kicsit, hogy lazább szerkezetűek legyenek.
Egy kis tálban verd fel a tojásokat egy kevés vízzel, majd ezzel a keverékkel kend meg a megkelt tésztagömböket.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és süsd a kenyeret 12-20 percig, amíg szép aranybarna színt nem kap.
Miután a kenyeret megsütötted, vedd ki a sütőből, és hagyjuk hűlni egy rácson, mielőtt felszeletelnéd és tálalnád.