Go Back
+ servings
Frissen sült angol tejes kenyér tepsiben.

Angol tejes kenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Angol tejes kenyér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 376 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy nagyobb keverőtálban szórd bele a lisztet, majd add hozzá a vajat és egy kevés sót. Keverd össze őket.
  • Öntsd hozzá az aktivált élesztős keveréket, majd fokozatosan add hozzá a maradék langyos tejet, miközben a tésztát gyúrod, amíg sima és rugalmas nem lesz.
  • Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és tedd félre egy meleg helyre kb. 30 percig, hogy a tészta megkeljen és térfogata nőjön.
  • Ha a tészta megkelt, vedd ki a tálból, oszd fel tojás nagyságú darabokra, formázd gömb alakúra, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
  • Hagyd a formázott tésztadarabokat tovább kelni egy kicsit, hogy lazább szerkezetűek legyenek.
  • Egy kis tálban verd fel a tojásokat egy kevés vízzel, majd ezzel a keverékkel kend meg a megkelt tésztagömböket.
  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és süsd a kenyeret 12-20 percig, amíg szép aranybarna színt nem kap.
  • Miután a kenyeret megsütötted, vedd ki a sütőből, és hagyjuk hűlni egy rácson, mielőtt felszeletelnéd és tálalnád.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Angol tejes kenyér-hoz!

Tápérték

Kalória: 376kcalSzénhidrát: 55gFehérje: 13gZsír: 11gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 107mgNátrium: 401mgKálium: 236mgÉlelmi rost: 2gCukor: 6gVitamin A: 428IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 117mgVas: 3mg
Keyword Élesztő, kelt tészta, Liszt, Magyar konyha, Porcukor, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!