Go Back
+ servings
Sült birkacomb

Sült birkacomb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült birkacomb.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 15 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 483 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A birkacombot először forró vízbe mártjuk, majd gyorsan kivesszük.
  • Főzzük meg a combot forró vízben, amíg el nem kezd puhulni, majd szűrjük le a vizet róla.
  • Ízlés szerint sózzuk meg, és az apróra vágott fokhagymával tűzdeljük meg.
  • Egy tepsit készítsünk elő és tegyük bele a húst, majd öntsük rá a zsírt és adjunk hozzá egy kis vizet.
  • Pároljuk addig, amíg a hús teljesen megpuhul.
  • Ha kész, vegyük ki a húst a tepsiből. A hátra maradt zsírhoz adjuk hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsük hozzá a tejfölt és a citromlevet, közben keverjük simára.
  • Melegítsük fel a mártást, majd tegyük vissza bele a birkacombot és sütjük pár percig, amíg a hús szép aranybarnára sül.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sült birkacomb-hoz!

Tápérték

Kalória: 483kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 53gZsír: 24gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 193mgNátrium: 468mgKálium: 98mgÉlelmi rost: 0.1gCukor: 2gVitamin A: 312IUVitamin C: 3mgKalcium: 59mgVas: 0.2mg
Keyword Birkacomb, Fehérbor, fokhagyma, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!