Go Back
+ servings
Marcipános karikák

Marcipános karikák

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Marcipános karikák.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 32 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 473 kcal

Hozzávalók
  

a szoráshoz:

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és készíts elő egy tepsit sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban keverd össze a marcipánmasszát, a szobahőmérsékletű vajat, a lisztet, a tojásokat, a cukrot, a keményítőt és a narancs reszelt héját. Dolgozd össze az összetevőket, míg egyenletes tésztát kapsz.
  • Töltsd a tésztát egy habzsákba. Nyomj karikákat a sütőpapírral bélelt tepsire. Ha nincs habzsákod, használhatsz két kanalat is a tészta adagolásához.
  • Süsd a marcipános karikákat a előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.
  • Miután kivetted a sütőből, hagyd a karikákat a tepsin kihűlni.
  • Amikor teljesen kihűltek, szórd meg őket porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Marcipános karikák-hoz.

Tápérték

Kalória: 473kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 8gZsír: 27gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 108mgNátrium: 190mgKálium: 159mgÉlelmi rost: 2gCukor: 23gVitamin A: 715IUVitamin C: 3mgKalcium: 35mgVas: 2mg
Keyword aprósütemény, marcipán, Tea sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!